Pajulahti Games 2017: Ruohonen ja Mielczarek turnausvoittoihin sokkopingiksessä

Elzbieta Mielczarek

Pajulahti Games -kilpailutapahtuman sokkopingiksessä koettiin yllätys, kun kaikki kuusi aiempaa naisten turnausta Pajulahdessa voittanut hallitseva maailman- ja Euroopan mestari Hanna Vilmi joutui taipumaan finaalissa Puolan Elzbieta Mielczarekille erin 1–3. Jo välierässä Vilmi oli lähellä hävitä Jaana Pesarille, mutta nousi 1–2-tappioasemasta 3–2-voittoon. Pesari sijottui turnauksessa kolmanneksi.

Mielczarek oli harjoitellut Vilmin voittamista jo lauantain jatkolohkon ottelussa, jonka hän vei nimiinsä suoraan erin 2–0.

– Tämä oli iso yllätys, sillä viime vuosina olen järjestään hävinnyt Hannalle. Vaikka hän voi joskus hävitä yksittäisiä otteluita, niin turnauksia vain harvoin, totesi Pajulahti Gamesin naisten sarjan ensimmäinen ulkomaalaisvoittaja, joka sanoo tavoittelevansa tältä vuodelta maailmanmestaruutta, kunhan vain MM-kilpailujen ajankohta ja pitopaikka selviävät.

Teemu Ruohonen

Miesten sokkopingiksessä saatiin uusi suomalaisvoittaja, kun Teemu Ruohonen kaatoi finaalissa Liettuan Mindaugas Dvylaitisin erin 3–1. Aiempina vuosina Juha Oikarainen on voittanut Pajulahdessa kolmasti ja tänä vuonna pronssia saanut Ari Lahtinen kahdesti. Vain kerran miesten sarjan voitto on mennyt suomalaisilta ohi suun.

Ruohonen on ollut Oikaraisen ja Lahtisen kanssa pitkään Suomen ehdotonta kärkikaartia sokkopingiksessä, mutta kansainväliset turnauisvoitot ovat hänelle aiemmin olleet harvinaisia. Ensimmäisen turnausvoiton hän sai Liettuassa ja tämä Pajulahden voitto on järjestyksessään toinen.

Pajulahti Gamesin kaikki sokkopingistulokset löytyvät Game Results Online -palvelusta