Palaa lajilistaan

Yleisurheilu

VALITETTAVASTI VUODEN 2022 PARAYLEISURHEILUN SM-HALLIKILPAILUT ON PERUTTU KORONAVIRUSPANDEMIAN VUOKSI. LUE LISÄÄ SUOMEN URHEILULIITON SIVUILTA

Yleisurheilu jaetaan kenttä- ja ratalajeihin. Vammaisyleisurheilussa kilpaillaan kaikissa muissa kenttälajeissa paitsi moukarinheitossa ja seiväshypyssä. Ratalajeissa kilpaillaan muuten samoilla matkoilla paitsi estejuoksussa. Hallikilpailuissa heittolajeista puuttuvat lisäksi kiekko ja ratalajivalikoima on sovellettu.

Pyörätuoliurheilijoilla on juoksuja vastaavat kelausmatkat. Kelauksessa käytettävät ratapyörätuolit ja pyörätuoliluokkien heittotuolit sekä erikoisvalmisteiset proteesit räätälöidään jokaiselle urheilijalle henkilökohtaisesti. Näkövammaisilla juoksijoilla on apunaan opasjuoksija.

Pajulahti Games -tapahtumassa kilpaillaan avoimissa SM-hallikilpailuissa. SM-kilpailuihin voivat osallistua liikunta-, näkö- ja kehitysvammaiset sekä elinsiirron saaneet urheilijat.

Parayleisurheilun SM-hallikilpailujen lajit: 60m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 3000m kävely, pituushyppy, korkeushyppy, kuulantyöntö, keihäänheitto, keilanheitto

Lisätiedot:

  • Yleisurheilun kilpailujohtaja Tuomas Törrönen, puh. 050 408 6152, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Yleisurheiluliiton (SUL) parayleisurheilusivut
  • Paralympiakomitean yleisurheilusivut
  • Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) yleisurheilusivut (englanniksi)