Palaa lajilistaan

Yleisurheilu

Yleisurheilu jaetaan kenttä- ja ratalajeihin. Vammaisyleisurheilussa kilpaillaan kaikissa muissa kenttälajeissa paitsi moukarinheitossa ja seiväshypyssä. Ratalajeissa kilpaillaan muuten samoilla matkoilla paitsi estejuoksussa. Hallikilpailuissa heittolajeista puuttuvat lisäksi kiekko ja ratalajivalikoima on sovellettu.

Pyörätuoliurheilijoilla on juoksuja vastaavat kelausmatkat. Kelauksessa käytettävät ratapyörätuolit ja pyörätuoliluokkien heittotuolit sekä erikoisvalmisteiset proteesit räätälöidään jokaiselle urheilijalle henkilökohtaisesti. Näkövammaisilla juoksijoilla on apunaan opasjuoksija.

Pajulahti Games -tapahtumassa kilpaillaan avoimissa SM-hallikilpailuissa, jotka ovat ohjelmassa sunnuntaina 19.1.2020 klo 12.00–16.00. Kilpailukutsu ja ilmoittautumislomake julkaistaan lähiaikoina. SM-kilpailuihin voivat osallistua liikunta-, näkö- ja kehitysvammaiset sekä elinsiirron saaneet urheilijat.

Lisätiedot:

  • Yleisurheilun kilpailujohtaja Tuomas Törrönen, puh. 050 408 6152, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Yleisurheiluliiton (SUL) parayleisurheilusivut
  • VAU:n yleisurheilusivut
  • Kansainvälisen Paralympiakomitean (IPC) yleisurheilusivut (englanniksi)