Palaa lajilistaan

Maalipallo

Maalipallo on näkövammaisten vauhdikas joukkuepeli. Peliä pelataan kuusi (6) henkisin joukkuein, joista kolme (3) on kerrallaan kentällä. Kaikilla pelaajilla on silmien edessä läpinäkymättömät laskettelutyyppiset lasit. Pelissä käytetään palloa, joka on 1250g painoinen ja siinä on äänilähteenä kulkusia sisällä. Peli perustuu kuuloaistiin.

Hyökkäävän joukkueen tarkoituksena on vierittää pallo vastustajan maalilinjan yli, kun taas puolustava joukkue yrittää estää sen. Heitossa pallon on kosketettava lattiaan ennen puolueetonta aluetta (6m), joten palloa heitetään voimalla alakautta keilailun tapaan. Puolustaessaan pelaajat heittäytyvät kyljelleen puolustusalueella kädet vartalon jatkeena, jotta saadaan suurempi torjunta-ala. Puolustavan joukkueen pelaaja, joka saa pallon haltuunsa, saa heittää sen välittömästi, jos peliä ei ole vihelletty poikki. Peliaika on 2x12 minuuttia tehokasta peliaikaa.

Pajulahti Games -tapahtumassa pelataan maajoukkueiden välinen turnaus niin miehissä kuin naisissa.

Lisätiedot:

  • Maalipallon kilpailujohtaja Timo Pelkonen, puh. 050 596 5015, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Maalipallo.net -maalipallosivusto
  • Paralympiakomitean maalipallosivut
  • Kansainvälisen näkövammaisten urheilujärjestön IBSA:n maalipallosivut (englanniksi)